Ruwharige honden

Heeft de hond een ruwe vacht, een zgn. plukvacht, dan wordt hij zoveel mogelijk geplukt. Op plaatsen waar het haar te zacht is om te plukken en/of het te pijnlijk is voor de hond, gebruik ik een schaar of tondeuse.

Langharige honden

Voor vachten die ingekort moeten worden, wordt de vacht met behulp van tondeuse en/of schaar op de gewenste vachtlengte geschoren of geknipt. Op de tondeuse gebruik ik meestal een opzetkam. Dat geeft het natuurlijkste effect.

Honden met zware vacht

En dan zijn er ook nog honden met een zware, isolerende ondervacht. Die krijgen een uitgebreide wasbeurt, waarbij de vacht goed doordrenkt wordt. Na het handdoek droog maken, wordt met de waterblazer al heel veel losse (dode) haren uit de vacht geblazen. Dat is de huidvriendelijkste en natuurlijkste manier om dode haren te verwijderen. De rest van de haren die nog los in de vacht achterblijven worden met een borstel en/of kam verwijderd.

Wasbeurt

Wilt u uw (kortharige) hond alleen laten wassen en drogen? Dan kan dat natuurlijk ook. De vacht frist hier heerlijk van op en voelt weer superzacht aan. Ook bij een kortharige hond worden door een wasbeurt de dode haren verwijderd.

Nagels en oren

Nagels knippen is een standaard onderdeel van de behandeling. Verder worden de gehoorgangen gecheckt. Overtollig oorsmeer en losse haren uit de oren worden verwijderd.

Gebit

Wilt u het gebit bij mij laten onderhouden, dan kunt u hiervoor een aparte afspraak maken. Ik maak gebruik van een tandenborstel die werkt met ultrasone geluidsgolven. Die trilt niet, maakt geen geluid en is daardoor gemakkelijk te verdragen door de hond.

Borstelinstructie

Wilt u leren hoe u zelf uw hond zo klitvrij mogelijk kunt houden door middel van borstelen, dan kunt u een afspraak maken voor een instructie en advies.

 

Realiseert u zich, dat:

    • ik als hondentrimmer gediplomeerd ben en zorgvuldig en met respect met uw huisdier zal omgaan. Maar u brengt uw hond op eigen risico.
    • een behandeling minimaal 2 uur duurt. Laat de hond van tevoren uit.
    • de behandelingskosten bij het ophalen van het huisdier contant of met pin voldaan dienen te worden voldaan.
    •  u de kosten kunt beperken wanneer u uw hond zonder klitten brengt.
    •  een behandeling die binnen 24 uur voor de geplande afspraak afgezegd wordt, 100% in rekening wordt gebracht.