Informatie

U wilt het beste voor uw hond. Dat wil ik ook!


Welkom op de website van Hondentrimsalon Dinges in Leersum!


Mijn naam is Jacqueline Engel. In 2007 heb ik besloten mijn carrière een nieuwe wending te geven en te doen wat ik al heel veel jaren in mijn hoofd had en waar mijn hart ligt: me bezig gaan houden met honden. Ik ben altijd heel erg geïnteresseerd geweest in hun gedrag, maar de vachtverzorging is iets waarin ik me gespecialiseerd heb.

In 2010 heb ik mijn vakdiploma voor hondentrimmer behaald en ben ik mijn eigen hondentrimsalon in Leersum, op de Utrechtse Heuvelrug, begonnen. Al snel kwam ik erachter dat de standaard werkwijze voor mij (en voor honden) niet de juiste was en ontdekte ik dat het ook anders kan én moet!

De hond heeft zijn vacht niet voor niets. Het is zijn bescherming tegen allerlei (weers-)invloeden. Wij, mensen, hebben rassen gefokt met steeds 'mooiere' vachten. Wij zijn het daarom onze honden verplicht om deze vachten op een juiste manier te onderhouden!

Als hondentrimmer wil ik deze taak graag samen met u op mij nemen! En ik wil u graag persoonlijk vertellen hoe we dat het beste, voor uw hond, kunnen doen. Kost het u teveel moeite en/of ontbreekt het u aan tijd, dan neem ik graag een belangrijk deel van de vachtverzorging van u over en zorg ervoor dat uw hond klittenvrij door het leven kan. U kunt daarvoor bij mij een zgn. was-/borstelabonnement afsluiten.

Wat ik niet doe, is 'een modelletje op uw hond plakken', omdat u dat zelf zo mooi vindt of denkt dat uw hond daar gelukkig van wordt. Ik wil u graag mijn werkwijze toelichten en u uitleggen hoe de vacht van uw hond is opgebouwd en functioneert. U kunt me daarvoor geheel vrijblijvend benaderen.

Met behulp van Reiki en Ttouch-technieken kan ik het stress-niveau van een hond verlagen, zodat hij zich gemakkelijker laat behandelen. In principe is uw hond de enige gast in mijn trimsalon en ik kan hem daardoor alle aandacht geven.

Bij de producten die ik gebruik staan de dier- en milieuvriendelijkheid hoog in het vaandel. De honden worden gewassen met shampoos die volledig natuurlijk zijn en bevatten geen synthetische kleurstoffen, geurstoffen of kunstmatige schuimmiddelen. Ze zijn daarom voor de gevoeligste mensen- en dierenhuid veilig te gebruiken. Het spreekt voor zich dat er bij de productie op geen enkele manier gebruik is gemaakt van dierproeven. Om ook thuis puur natuurlijk te kunnen wassen, zijn de shampoos bij mij te verkrijgen. Ook pups kunt u met een gerust hart met deze shampoos wassen.

Voor het op peil houden van mijn vakkennis bezoek ik regelmatig vakdagen, workshops en lees ik diverse vakbladen.

 

Privacyverklaring: AVG-verklaring v2018-08-24 083740.pdf

Ik ben aangesloten bij de ABHB, de vakorganisatie voor gediplomeerde hondentrimmers. Ik werk volgens de Algemene Voorwaarden van het Hondentoiletteerbedrijf.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Ik ben u – en uw hond – graag van dienst.KvK nummer: 50962426

BTW nummer: NL 0015 4381 1B54